بهمن ۳۰
با کمک خداوند متعال قصد برگزاری جلسات کار گروهی بر روی LPI سطح یک رو داریم و یک پیش جلسه هم در تاریخ ۳۰ بهمن برگزار شد .
از تمام علاقه مندان دعوت میشود تا روز ۳ ماه اسفند نسبت به ثبت نام در این کار گاه اقدام بفرمایند . برای پیش ثبت نام خواهشا در همینجا کامنت بگزارید تا تعداد نفرات مشخص گردد.
برای هماهنگی بیشتر خواهشا با ایمیل [email protected] مکانبه بفرمایید
نوشته ای از فرید احمدیان
مرداد ۰۵
امروز دوس دارم با یه نرم افزار لینوکسی که تو خط فرمان کار میکنه و کلاینت (سرویس گیرنده! ) IRC هست آشناتون کنم و طی این آشنایی با مباحث زیر روبرو میشیم:
- irc چیست
- دستورات irc
- آشنایی با دستورات اولیه Irssi
- نام های مستعار خود را بسازید
- اجرای برنامه ها و چاپ خروجی آنها از داخل irssi
- به کاربرانی که به شما msg/ میدهند بگویید نیستید
- کارهای تکراری را در irssi خودکار کنید
- چند ترفند برای مقابله با افراد/کانالهای شلوغ
- تهیه گزارش از لاگهای irssi
- برای irssi خود برنامه بنویسیم
ادامه مطلب …»
نوشته ای از فرید احمدیان \\ tags: irc, irssi, linux
تیر ۱۱
به نام خدا
یکی از مشکلاتی که کاربران با آن درگیر هستند تنظیم نبودن صفحه نمایش در لینوکس مخصوصاً اوبونتو میباشد. این مشکل از آنجا ایجاد میشود که شناسایی سختافزار مربوطه به درستی صورت نگرفته و فهرست نامناسبی از حالتهای صفحه نمایش ظاهر شود. آنچه در ادامه میخوانید راه حلی است که در آن ما با استفاده ازX , XRandR را به طرزی بیرحمانه مجبور میکنیم که حالت دلخواه صفحه نمایش را برای ما، در صورتی که از راه عادی و سنتی آن امکانپذیر نباشد ایجاد کند.
شما میتوانید مقاله را از اینجا دریافت کنید.
نوشته ای از محمد صادق اطهری
اسفند ۰۳
۷ تصور اشتباه درباره ی Slackware
متن زیر از وبلاگ دوست خوبم اقای روزبه شفیعی گرفته شده که توسط یکی از کاربران حرفه ای اسلاکور نوشته شده! این متن بخاطر نوع ارتباطش با دیسترو دیفالت اموزشی لاگ که همان اسلاکویر هست اورده شده و اگر انتقاد و یا پیشنهادی دارید خواهشا ان را در منبع اصلی این نوشته یعنی اینجا ذکر بفرمایید.
سلام من Sir Slacker هستم و به عنوان مهمان Zoom Out این پست رو با شما همراه خواهم بود. روزبه عزیز به من لطف داشتند و امر کردند که به عنوان مهمان شب عید، یک پست در خدمت Zoom Out باشم.
من از این فرصت استفاده میکنم و به هفت تصور اشتباه در باب اسلکور پاسخ میدهم که بارها مورد سؤال در موردشون قرار گرفتم. امیدوارم این پاسخها در کنار ویکیپیدیا فارسی و مطالبی که به زودی در سطح فراگیر تری در یک ویکی داک جدید در اختیار شما قرار میدهم، فرصت جدیدی در جهت استفاده از توزیعهای امن، قوی و به غایت انعطاف پذیر تری رو مد نظر شما قرار بده.(قبل از هر چیز این لینک یا این لینک از ویکیپدیا در مورد Slackware بخوانید)
ادامه مطلب …»
نوشته ای از فرید احمدیان \\ tags: debian, gentoo, gnu, gnu/linux, kde, opensuse, slackware, ubuntu, اسلکور, لینوکس
دی ۱۳
ساخت راه انداز بدون محدودیت برای مودمهای Conexant
به نام خدا
یکی از مشکلاتی که کاربران لینوکس با آن مواجه هستند شناخته نشدن مودم داخلی رایانه آنها توسط این سیستم عامل میباشد البته دلیل اصلی این امر آن است که اکثر مودمهای داخلی از نوع winmodem بوده و همانطور که از نام آن پیداست برای سیستم عامل Microsoft Windows طراحی شده است. بیشترین سهم از این نوع مودمها متعلق به شرکت Conexant میباشد که متأسفانه این شرکت هیچ راهاندازی را برای چیپهای خود جهت استفاده در لینوکس ارائه نکرده است. این مقاله به نحوه نصب راهاندازاین نوع مودمها میپردازد. ادامه مطلب …»
نوشته ای از محمد صادق اطهری
دی ۰۱
چند نکته راجع به جلسه پنجم و اشنایی با توزیع های آرچ و چاکرا
در جلسه دیروز که جلسه پنجم عمومی لاگ بود هدف بر این بود که توزیع های مختلف رو معرفی کنیم و مقداری هم به مباحث درونی تر و پیچیده تر توزیع ها بپردازیم ! ولی با اینکه استقبال عمومی به نسبت از همه جلسات بهتر بود ولی ظاهرا اکثریت به خاطر اون تبلیغ اشنایی با دوره +network و مدرکش امده بودن ! طوری که وقتی من جلسه رو شروع کردم همون اوایل چند نفر رفتن و در حین برگزاری هم همین جوری میرفتن!
برای همین فقط جنبه اشنایی با توزیع های مختلف در جلسه پنجم حفظ شد و از بحث بر روی نکات ریز به خاطر جو حاکم پرهیز شد.
البته انشالله سر فرصت جلسه پنجم رو نقادی میکنیم اما بعضی دوستان گله کردن که قرار بود در این جلساه ما ساختار کلی لاگ و تعریف و تقسیم وظایفو اهداف رو انجام بدیم که عرض کردم انشالله این هدف رو موکول میکنیم به یه جلسه خصوصی اعضای ثابت لاگ ، چون واقعا مطرح کردن اینها برای جلسه ای که بیش از سه چهارمش نفرات جدید بود بی معنی بود ! چون تازه کسی که امده ببینه این لاگی که میگن چیه؟ بعد ما ازش بپرسیم فلانی بنظرت اهداف و خروجی های لاگ چی باشن یا مثلا بیا این مسئولیتو تو انجام بده؟؟؟
من نقایص جلسه پیشو قبول دارم و شاید اصلی ترین مشکل نبود هماهنگی بود و به سهم خودم از تمام کسانی که وقت گزاشتنو تشریف اوردن هم تشکر میکنم و هم ازشون عذر میخام.
انشالله که با انقاداتو پیشنهادات دوستان مشکلات حرکت لاگ بر طرف بشه و هر روز بهت از روز قبل باشه.
و اما بنده هم جسارت کردمو یک ارائه ای دادیم برای اشنایی با توزیع های ارچ و چاکرا که فایلشو ضمینه میکنم تا انشالله مفید واقع شه البته پسوندش odp هست که برای دیدنش یا باید رو ویندوز از open office استفاده کنید یا تو لینوکس راحت نگاش کنید:)
دریافت فایل
نوشته ای از فرید احمدیان
آذر ۲۷
خیلی از دوستان از من میپرسن تو این همه توزیع راحت چرا اسلاکویر؟
در ادرس زیر بحث خوبیو خوندم که خیلی روشنگر بود توصیم اینه شما هم حتما بخونید:
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,12122.0.html
نوشته ای از فرید احمدیان
آذر ۰۱
مدرک RHCE به عنوان معتبرترین مدرک لینوکس در دنیا شناخته میشود. از این رو مناسب دیدم منابع آموزشی آن را که توسط شرکت Redhat تهیه شده است برای استفاده دوستان در سایت قرار دهم.
RH033
RH133
RH253
نوشته ای از محمد صادق اطهری
آبان ۲۵
راه اندازی Apache Web Server در لینوکس
با سلام به همه دوستانی که مطالب منو تحمل می کنن
با دو مطلب قبلی فکر می کنم برای این قسمت وقت کمتری لازم داشته باشین چون در حین سادگی ، قبلا کارهایی شبیه به این انجام دادیم .
خوب همین طور که دوستان طراح وب می دونن برای این که صفحات طراحی شده ی خودمون رو توی کامپیوتر شخصی خودمون ببینیم احتیا ج به یه وب سرور داریم که یکی از معروف ترین هاش IIS نام داره که مربوط به ویندوزه و از اون بهتر و قدرتمند تر Apache هست که در خود لینوکس هم وجود داره و فقط کافیه فعال بشه . از دیگر استفاده های وب سرور ها اینه که تصور کنید در شبکه یه سایت رو می خواییم قرار بدیم که فقط کاربرانی که درون اون شبکه قرار دارن بتونن از اون استفاده کنن و یا حتی در سرور های هاست از این سرویس استفاده می شه .البته این ها که گفتم فقط برای آشنایی اولیه بود و قطعا استفاده هایی خیلی وسیع تر داره . اما بریم سر اصل موضوع :
ادامه مطلب …»
نوشته ای از luis.mahdi
آبان ۲۵
سلام به همه یاوران و همراهان همیشگی
DHCP یا (dynamic host configuration protocol) یک پروتکل ارتباطی در شبکه محلی است که به مدیر شبکه امکان اختصاص ip به رایانه ها به صورت خودکار و از طریق یک سرور را فراهم می کند هر دستگاهی که بخواهد به اینترنت متصل شود،یک ip یکتا لازم دارد بنابراین در یک شبکه برای اتصال به اینترنت همه دستگاه ها باید ip داشته باشند.
اگر از dhcp استفاده نشود،باید برای تک تک کامپیوتر ها به صورت دستی ip وارد کرد ولی استفاده از dhcp باعث می شود که اختصاص ip به دستگاه ها به صورت خودکار انجام شود هر کامپیوتر هنگامی که روشن می شود از طریق سیستم عامل یک پیغام درخواست ip برای سرور dhcp می فرستد و dhcp هم یک ip از محدوده ip های مجاز شبکه، به آن کامپیوتر اختصاص می دهد.
ادامه مطلب …»
نوشته ای از luis.mahdi